Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Televíziós műsorkészítő (FOKSZ)

4 félév (3 tanulmányi + 1 gyakorlati félév)

Szeretnéd kipróbálni magad riporterként, operatőrként, vágóként? Érdekel a stúdiómunka, a vágás, a hangtechnika? Válaszd televíziós műsorkészítő felsőoktatási szakképzésünket! Te is legyél tagja a Karunk TV-s stábjának!

A képzés célja

Olyan televíziós szakembereket képzünk, akik a szakma műveléséhez széles körű technikai, kommunikációs és társadalomtudományi ismeretekkel rendelkeznek. Hallgatóink használni tudják a professzionális televíziós technikát, stúdióban vagy kültéri forgatáson önállóan vagy stáb tagjaként képesek műsorokat készíteni. Gyártási tervet készítenek, forgatókönyvet írnak, hírt szerkesztenek. Korábbi televízióműsor-gyártó felsőfokú szakképzésünk tapasztalataira építve, még több médiaismereti tantárggyal és gyakorlati lehetőséggel indítjuk új felsőoktatási szakképzésünket.

A pécsi képzés különlegessége

Pécsett, az egyetemen, a MIK-en mindig történik valami érdekes! A Karunk TV-s stábja sem maradhat le az eseményekről! Televíziós hallgatóinkat már a képzés első napjától kezdve „bevetjük”. Kamerával, állvánnyal, mikrofonnal, derítőlappal felszerelkezve vonulunk ki a forgatási helyszínre, ahol mindenki minden stábfeladatot kipróbálhat. Mobil stúdióvezérlőnkkel akár egy kosárlabda mérkőzést is tudunk közvetíteni. Tantermi stúdiónkban pedig mindenki megtanulhatja, hogyan kell elhelyezni és használni a kamerákat, lámpákat, mikrofonokat és más eszközöket. A fényképezés alapvető technikáit is megtanuljuk. Ha szeretnél önállóan gyakorolni, akkor kamerát, fényképezőgépet tudunk kölcsönözni.

A szakképzettség megnevezése az oklevélben

Felsőfokú televíziós műsorkészítő- asszisztens (Television Produkcion Assistant)

Specializáció(k)

nincs

Ha a képzéssel kapcsolatban kérdésed van

Építész Szakmai Intézet

Dr. KOVÁCS Éva
Belsőépítészeti, Alkalmazott és Kreatív Design Tanszék
operatív szakfelelős
kovacs.eva@mik.pte.hu 

Kapcsolódó tartalmak