Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Információbiztonság aktuális kihívásai – EIVOK-39 Tudományos – Szakmai Konferencia

A HTE Információbiztonsági Szakosztály – EIVOK, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság információbiztonság témakörben tudományos-szakmai konferenciát szervez, amely része az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynöksége (ENISA) által kezdeményezett, évente megrendezésre kerülő Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kampány keretében a hazai kiberhónapnak.

Junior Quality Laboratory Engineer - Állásajánlat

Junior Labormérnököt keresünk Tamási gyárunkba. Dolgozz az ország egyik legjobban felszerelt jóváhagyó laborjában! A Philips Lighting új neve: Signify. Értékeink és stratégiánk nem változtak, viszont gazdag örökségünkre építve új irányokba is elindulunk, egy olyan korszak felé, melyben a fénynek sokkal több szerep jut majd a világításnál. Globális márkánk a professzionális és fogyasztói világításban továbbra is a Philips marad. 
Célunk, hogy innovációink révén kihasználjuk a világításban rejlő rendkívüli lehetőségeket, hogy ragyogóbb jövőt és jobb világot teremtsünk mindenki számára. Tekintsd meg bemutatkozó videónkat: https://youtu.be/NoOA2wA0DjQ

Mint-a-Parlament

A program célja, hogy a hallgatók testközelből ismerhessék meg a törvényhozó munkát, a törvényhozás menetét és az országgyűlési képviselők munkáját. A hallgatók a program során kiegészíthetik elméleti ismereteiket és kipróbálhatják magukat a képviselők szerepében.

MIK PARTNERS Szakmai Nap 2023

Az idei MIK PARTNERS Szakmai Napunkon 350 fő ipari partnerrel közösen, 19 szekcióban mintegy 100 szakmai előadás hangzott el. Szekcióink látogatókban is bővelkedtek - 150 fő PTE munkatárs, több, mint 1000 fő MIK-es hallgató és mintegy 130 fő szakmai kamarai tag regisztrált konferenciánkra.

Újra felvett szálakkal kapcsolódik a Távol-Kelethez a pécsi építészképzés

A nemzetközi örökségvédelem állt a közelmúltban a kínai Changchunban megtartott „4x4” Workshop középpontjában, amelyen a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) oktatói is előadást tartottak az építészképzés keretében folyó kutatásokról és tudományos munkáról. A kar évtizedes szakmai kapcsolatot ápol kínai felsőoktatási intézményekkel, egyik oktatója például több éve vendégprofesszorként van jelen a wuhani egyetemen (Hubei University of Technology), de számos közös projekt és szakmai workshop is zajlott az elmúlt években. A PTE MIK nemzetközi építészképzésein ez idáig másfélszáz kínai hallgató szerzett oklevelet, legtöbbjük hazájában kamatoztatja a Magyarországon megszerzett tudást. A mostani kínai látogatás következő szintű együttműködéseknek is lendületet ad.

Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj

Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj

Megjelent a 2023. évi Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj Pályázati Kiírása!

Az idei évben is lehetőség nyílik a tehetséges fiatalok számára, hogy pályázatot nyújtsanak be a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjra. A pályázat célja a kiváló képességű hallgatók támogatása és ösztönzése a magasabb tanulmányok terén.

Pályázati határidő: 2023. október 12., éjfél előtt 23:59 óra.

Pécsi napok 2023.

A nagy hagyományú Pécsi Napok idén is a műfaji sokszínűség jegyében kínálja a programokat minden korosztálynak.

Ízelítő a programból :

2023. szeptember 20–24.

Pécsi Napok

Részletes program csatoltan és itt : www.pecsinapokfesztival.hu

Európai Mobilitási Hét 2023.

Idén szeptember 16. és 22. között huszonkettedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Ennek keretében számos interaktív, színes-szagos kerékpáros programmal készülnek az érdeklődőknek, legyen ez Bringás reggeli vagy Instagram szavazás, de akár egy ügyességi játék is a Pécsi Bicibusszal, vagy kvíz-játék a K20 Kirakatban (PTE Webshop). Az Autómentes Napon (09.22-én) ingyenesen igénybe vehető lesz a PécsiKe és a pécsi tömegközlekedéshez tartozó buszjáratok is.