Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Tanácsadási lehetőségek hallgatók számára

MI IS AZ A TANÁCSADÁS?

Kik vesznek benne részt?

Hogyan zajlik?

Ketten, azaz Te és a tanácsadó.
A tanácsadás nem azt jelenti, hogy megmondják, mit kell tenned. Egy személyes beszélgetést képzelj el, ahol a témát mindig Te hozod. A tanácsadó meghallgat, kérdez, információt ad, hogy előbbre juss a kérdéseid megválaszolásában.

Miért jöjjek el, ha a barátaimmal is meg tudom beszélni?

Azért, mert...

  • a barátainktól együttérzést várunk, de gyakran nem ez lendít előre.
  • a barátaid néha már túl jól ismernek téged, túl sokszor hallották, vagy éppen személyesen is érintettek a sztoridban ahhoz, hogy segíteni tudjanak.
  • vannak dolgok, amit könnyebben mondunk el olyasvalakinek, aki nem ismer minket.
  • a tanácsadó kívülálló személyként támogatni tud abban, hogy rajta keresztül más nézőpontból is lásd a helyzetedet - így új dolgokra jöhetsz rá.
Mennyi időbe telik?

Egy alkalom kb. 1 óra időtartamú, tanácsadástól függően lehet 1-6 alkalmas.

Hol zajlik?

Egy kényelmes, barátságos tanácsadó helyiségben, többnyire a Tudásközpontban, de előfordulnak egyéb helyszínek is (erről az adott tanácsadás leírásánál olvashatsz).

Mennyibe kerül?

Egy tanácsadói óra piaci ára 6-10 000 forint között mozog, azonban a Karrier Iroda tanácsadásai a PTE hallgatói, frissdiplomásai számára térítésmentesek.

Le tudom mondani a tanácsadást?

Munkatársaink előre egyeztetik Veled a tanácsadás időpontját, ezt Te is jegyezd fel magadnak, nehogy elfelejtsd. Adódhat olyan helyzet, hogy közbejön valami és nem tudsz eljönni, ilyen esetben arra kérünk, hogy legkésőbb 24 órával a lefixált időpont előtt jelezd ezt valamelyik elérhetőségünkön.

Sajnos időről időre előfordul, hogy a regisztrált hallgatók az utolsó pillanatban mondják le a tanácsadási időpontot. Ez esetben a tanácsadónk óradíját ugyanúgy ki kell fizetnünk.

Szeretnénk figyelmeztetni, hogy ha nem tudsz eljönni a tanácsadásra és ezt nem jelzed az adott időpont előtt legkésőbb 24 órával, akkor ebben a szemeszterben már nem áll módunkban fogadni Téged.

A tanácsadásokról részleteket, valamint regisztrációs felületet a fenti menüpontokban találsz.

Web: http://ptekarrieriroda.hu/ - Tanácsadások menüpont (legördülő menüben a típusok): Grafológia, Életpálya és karrier, Pszichológiai, Coaching, Próbainterjú, Önéletrajz és motivációs levél.