Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Prezentációs nap 2018. február 8.

A PTE MIK Építész Szakmai Intézete hagyományteremtő szándékkal rendezte meg 2018. február 8-án az első prezentációs napját, amelynek keretében az építész szakok hallgatóinak és oktatóinak lehetősége nyílt arra, hogy az elmúlt félév legjobb, legizgalmasabb munkáit bemutassa a különböző építész szakokon tanuló hallgatók és oktató tanárok előtt, de a rendezvény nyitott volt a külső érdeklődők számára is.

A nagyszabású program komoly média jelenléttel 13 órakor kezdődött Dr. Bachmann Bálint leköszönő dékán és Dr. Medvegy Gabriella hivatalba lépő dékánasszony megnyitó szavaival és kitartó hallgató érdeklődés mellett 21 óra után, a Dr. Kondor Tamás mb. dékánhelyettes által szervezett kerekasztal beszélgetéssel fejeződött be, ahol a kar egykori építészhallgatói, mára az építészszakma elismert képviselői beszéltek saját pályájuk tanulságairól.

A rendezvény moderátori szerepét Dr. Németh Pál, az esemény főszervezője látta el, és a szakmai program során az építész szakok hallgatóinak 70%-os jelenlétében 28 hallgatói és oktatói prezentációt mutattak be, ezek közül négy a kar nemzetközi képzéseihez kapcsolódott. A hallgatók tájékoztatást kaptak a következő szemeszter lehetőségeiről, pályázatairól, workshopjairól. A rendezvényt nagyszabású kiállítás követte, amelynek anyagát szintén az elmúlt szemeszter legjobb építészeti tervei, tablói, makettjei, épület-szerkezettan rajzai és szabadkézi rajzai alkották.

Az első prezentációs nap olyan relevációval bírt, amit soha eddig a kar életében semmilyen másik típusú program nem volt képes nyújtani. Nevezetesen az egy teljes szemeszterre vetített és egységes formában láthatóvá tett szakmai munka olyan megerősítő és motiváló tényező, amely nem egyszerűen hagyománnyá teszi a prezentációs napot, de az Építész Szakmai Intézet életében kiemelten fontos eseménynek fog számítani a jövőben és remélhetőleg a közeljövőben a PTE MIK összes szakmai intézete is csatlakozni fog a prezentációs nap szemeszterindító gyakorlatához.