Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Fenntarthatósági projektet indítottak a Pécsett tanuló külföldi mérnökhallgatók

Már kevés beszélni róla, cselekedni kell – ez az elv vezérli a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE MIK) tanuló külföldi mérnökhallgatókat, akik nemcsak jövőbeli munkájuk, de már tanulmányaik alatt is a fenntarthatóságot, a körkörös gazdaságot tartják szem előtt. Erre indítottak egy egyéves projektet, amelyre pályázati támogatást is nyertek, így eszközök beszerzésével, új módszerek elsajátításával megtanulhatják, hogyan alkalmazkodjanak a körforgásos gazdasághoz, sőt ötleteiket ki is próbálhatják a gyakorlatban.

Lakni kell workshop / We all need a home

Tarts velünk április 21-én pénteken egy szuper villám-workshopra Pécsbányatelepre a Családok Átmeneti Otthonába. A ház lakóival, az ott dolgozókkal és a PTE BTK közösségszervező szakos diákjaival közösen töltjük a napot. Lesz egy kis tavaszi környezetrendezés, babgulyás főzés bográcsban, de a ti dolgotok elsősorban az lesz, hogy felvillantsátok, hogyan tudnátok békés, vidám, élményekre inspiráló környezetet teremteni az otthon lakóinak. Megvalósítható, ötlettervi szintű kidolgozottságú javaslatok prezentációját várjuk a nap végén.

Makovecz Hallgatói Ösztöndíj

Kedves Hallgatók!
A Makovecz Programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 64. § (2) bekezdésének f) pontja alapján a külhoni magyar nyelvű felsőoktatás támogatása céljából hirdeti meg.

Doktori felvételi

A 2017-2018 tanévre a felvételi eljárásról az alábbiakat kell tudni.

Jutalmazzák a kiválóságot

Jutalmazzák a kiválóságot

Összefogtak a duális képzésben érdekelt vállalkozások és egyéb gazdasági szereplők a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karával azért, hogy a legmagasabb pontszámmal belépő hallgatókat külön is díjazzák. Több mint egymillió forint gyűlt össze erre a célra és további tehetség programok elindítását tervezik.