Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Bronzérmes a csapatunk az országos PLC programozó versenyen

A hazai PLC programozással és ipari automatizálással foglalkozó egyetemi szakok, műhelyek legjelesebb hallgatói mérték össze tudásukat március 29-31-én Veszprémben. A programozó versenyre több mint 20 csapat, és mintegy 66 résztvevő nevezett. A Műszaki és Informatikai Kar csapata a harmadik helyen végzett.

3D virtuális oktatólabor a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karán

3D virtuális oktatólabor a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karán

Elsők között oktatnak és tanulnak 3D-s virtuális oktatólaborban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán – jelentették be a XI. Pollack Expon, a műszaki és informatikai szakma rangos seregszemléjén, Pécsett. A virtuális környezetben végzett oktatás teljes mértékben illeszkedik a digitális kor tanulási-, és oktatási folyamataihoz kidolgozott nemzetközi sztenderdekhez.

Rajzalkalmassági vizsgára előkészítő tanfolyam

Rajzalkalmassági vizsgára előkészítő tanfolyam

A Pécsi Tudományegyetem, Műszaki és Informatikai Kar Vizuális Ismeretek Tanszék szervezésében rajzalkalmasági vizsgára felkészítő tanfolyamot indít 2017. 03. 04. kezdettel, 2017. 05. 20-ig bezárólag.

Bővül a képzési paletta!

A IV. Regionális Műszaki és Felsőoktatási Fórum keretében Bódis József, rektor és Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere jelentette be, hogy a helyi cégek, a városi és megyei szereplők együttműködése révén a Műszaki és Informatikai Kar mechatronikai szakirányú továbbképzést, valamint négy rövid ciklusú informatikai képzést indít a 2017. februárban kezdődő szemeszterben – igazodva a piac igényeihez. 

InfoShow a karunkon

Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában - Biztonságos villanyszerelés
A minőségi villanyszerelés jegyében zajló szakmai tájékoztatás ősszel újra útjára indul. Első állomásként 2016. október 11-én Pécsre érkezik.

Ne maradjon le a rendezvényről, mely előzetes online regisztráció esetén ingyenes!