Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Nyílt nap 2015

Nagy érdeklődés kísérte a Nyílt napot a Műszaki és Informatikai Karon.

Gazdag programlehetőségeket kínáló Nyílt napot tartott karunk 2015. november 13-án.

A reggeli induláskor közel 200-an sorakoztak a kar Boszorkány úti épületének portáján, hogy regisztrálhassanak az idei első Nyílt napra.

dr. Kvasznicza Zoltán általános és stratégiai dékán-helyettes köszöntője után Jurin Szabolcs, a SurVive zenekar szólógitárosa hozta hangulatba az összegyűlt 330 érdeklődő diákot. dr. Iványi Péter tudományos dékán-helyettes a kar képzéseit, Zarka Zsolt Diákjóléti Bizottság elnöke pedig a diákéletet mutatta be. Minden megszólaló hangsúlyozta a mérnöki szakma lehetőségeit, a Műszaki és Informatikai Kar előnyeit és sikereit.

A nap folytatásaként a 2016/2017 évre meghirdetett szakok kerültek részletes bemutatásra nemcsak az oktatók, hanem az egyes szakmák vállalati képviselőinek részéről is. A diákok megismerkedhettek az adott szak nemzetközileg is helytállóan felszerelt laborjaival, előadásokat hallgathattak meg a hekkerek világáról, illetve az épület modellezés újdonságairól. Az aulában egész nap interaktív bemutatókon keresztül próbálhatták ki, hogy milyen gyakorlatorientált képzés várja Őket itt a MIK-en.

A Nyílt nap összes programeleméhez vállalati képviselőket hívott a kar, akik beszámoltak a duális képzés tapasztalatairól, előnyérő, és népszerűségéről. Kiemelt partnerek lehetőséget kaptak a bemutatkozásra és kötetlen beszélgetés keretében választ adtak a diákok kérdéseire. Volt olyan vállalkozás, aki az előadásokon mutatkozott be, volt, aki az aulában várta egész délelőtt az érdeklődőket, és olyan cég is részt vett a programban, aki gyárlátogatásra invitálta a diákokat.

Aki lemaradt az érdekes programokról, a laborbejárásokról, vagy a gyárlátogatásokról, annak ismét lehetősége lesz mindezt átélni a következő Nyílt napon, melyet a kar 2016. január 15-én tart szintén a Boszorkány út 2. alatti campusán.

Kapcsolódó tartalmak