Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Keressük Magyarország következő high-tech világsikereit!

A MOBILITÁS ÉS MULTIMÉDIA KLASZTER 2013. JÚNIUS 11-ÉN RENDEZI MEG A MAGYAR INNOVÁCIÓS TECHSHOW 2013KIÁLLÍTÁST, AMELYEN MAGYARORSZÁG 18 LEGINNOVATÍVABB HIGH-TECH MEGOLDÁSÁT MUTATJA BE. A KIÁLLÍTÁSON MEGTEKINTHETŐ 18 FEJLESZTÉST A KERESSÜK MAGYARORSZÁG KÖVETKEZŐ HITECH VILÁGSIKEREIT ELNEVEZÉSŰ VERSENYEN PÁLYÁZÓK KÖZÜL EGY FÜGGETLEN SZAKMAI ZSŰRI FOGJA KIVÁLASZTANI. A VERSENYRE A JELEN FELHÍVÁS SZERINT LEHET PÁLYÁZNI.

A Mobilitás és Multimédia Klaszter a Magyar Telekom kiemelt támogatásával idén ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Innovációs TechShow-t, angol rövidítésével HITS-et, amely a legfrissebb és legígéretesebb magyar info-kommunikációs termékek és szolgáltatások számára kínál bemutatkozási lehetőséget. A rendezvény célja a magyarországi digitális ipar legújabb, legizgalmasabb, már kézzelfogható eredményeinek felvonultatása a szakmai közönség, a befektetők, a média és az érdeklődő nagyközönség előtt.



A TechShow hagyományaihoz híven az idei kiállításon bemutatandó legjobb 18 pályaművet is egy független szakmai zsűri fogja kiválasztani a jelen felhívással meghirdetett nyílt verseny résztvevői közül. A kiválasztott pályázók 2013. június 11-én egy egész napos program keretében, több száz résztvevő előtt mutatkozhatnak be. 
Keressük Magyarország következő hitech világsikereit elnevezésű versenyre, olyan high-tech fejlesztésekkel lehet nevezni, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:
- kifejlesztésük/előállításuk az elmúlt 1-3 évben történt,
- van belőlük legalább is egy bemutatható, működő prototípus,
- infokommunikációs technológiára épülő, nemzetközi szintű újdonságtartalommal rendelkező high-tech megoldások, elsősorban - de nem kizárólag - a következő területek valamelyikén:
- mobil technológiák, mobil alkalmazásfejlesztés,
- machine-to-machine kommunikáció, "dolgok internete"
- 3D nyomtatás
- biotechnológia, egészségügy
- adatkezelés, adatbányászat, adatelemzés
- okos hálózatok, energia
- internet hozzáférés, identitás és biztonság.
A versenyre a formanyomtatvány kitöltésével lehet pályázni.

Nevezési határidő: 2013. május 13. 17.00 óra.

A nevezéseket PDF formátumban a techshow@mmklaszter.com e-mail címre várjuk.
A beérkezett nevezések közül prominens szakértőkből álló független szakmai zsűri választja ki Magyarország 18 leginnovatívabb high-tech megoldását. Az eredmények várhatóan 2013. május 21-től lesznek megtekinthetőek, itt a TechShow honlapján.
A kiválasztott 18 fejlesztés bemutatására egy kreatív installációs környezetben 2013. június 11-én az Akvárium Klubban kerül sor.
Felhívjuk a Tisztelt Nevezők figyelmét arra, hogy a HITS 2013 nonprofit rendezvény, így a kiválasztott társaságoktól nettó árbevételüktől függően hozzájárulást kérünk a kiállítás költségeihez. A befizetett hozzájárulások teljes egészben a rendezvény költségeit, elsősorban a kiállított termékek bemutatását elősegítő térbeli installációk építési és technikai költségeit fogják fedezni. A hozzájárulás mértéke a kiválasztott társaságok esetében az egyes kategóriákban a következőképpen alakul:
- magánszemélyek, illetve 25 millió forint alatti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) mikro- és kisvállalkozások számára a hozzájárulás összege nettó 20 ezer forint;
- 25-50 millió forint közötti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) mikro- és kisvállalkozások számára a hozzájárulás összege nettó 40 ezer forint;
- 50-150 millió forint közötti éves nettó árbevételű vállalkozások számára a hozzájárulás összege (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) nettó 75 ezer forint;
- 150 millió forint feletti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) vállalkozások számára a hozzájárulás összege nettó 120 ezer forint.

Adatvédelmi záradék
A szervezők kijelentik, hogy a "Keressük Magyarország következő hitech világsikereit" elnevezésű verseny során tudomásukra jutott ötleteket, műszaki, illetve kivitelezési megoldásokat, valamint bármilyen más üzleti titoknak minősülő adatot bizalmasan kezelnek, azt - a verseny elbírálásában részt vevő független szakmai zsűri kivételével - harmadik személy felé nem továbbítják. A szervezők kötelezettséget vállalnak továbbá arra is, hogy a független szakmai zsűri tagjai magukra nézve is kötelezőnek ismerik el ezen feltételeket.
A szervezők kijelentik, hogy fenti nyilatkozatukban vállalt felelősségük értelemszerűen nem terjed ki a "Magyar Innovációs TechShow" elnevezésű innovációs kiállításon bemutatott megoldások olyan jellemzőire, amelyek a kiállításon a látogatók számára egyébként is észlelhetőek, vagy amelyeket a kiállító kifejezetten bemutat a látogatók számára.
A szervezők a pályázók személyes adatait kizárólag a "Keressük Magyarország következő hitech világsikereit" elnevezésű verseny elbírálásához, illetve a nyertes pályaművek tekintetében a Magyar Innovációs TechShow 2013 elnevezésű kiállítás megszervezéséhez, valamint kommunikációjához használhatják fel.
http://techshow.mmklaszter.com/

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
formanyomtatvány