Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

HARMAN Hackathon – Junior Engineers Camp - Alkoss Szabadon! ötlet- és prototípusfejlesztő verseny

Második alkalommal hirdeti meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, a Harman Becker Kft. - karunk duális partnere gépészmérnöki, mérnökinformatikus és villamosmérnöki BSc szakokon- és Székesfehérvár Önkormányzata a „Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon” ötlet- és prototípusfejlesztő versenyt ezúttal két verseny kategóriában. 


A program célja az, hogy az ország minden szegletéből érkezzenek középiskolás diák- és egyetemista hallgatókból álló csapatok, hogy saját gondolataikat, képzelőerejüket megmozgatva 24 óra leforgása alatt teljesítsék a döntőben bejelentett műszaki kihívást.

Jelentkezés 2023. október 15. 23:59-ig a https://www.amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/harmanhackathon weboldalon keresztül, ahol a felhívással kapcsolatos további tudnivalók is elérhetők.

Jelentkezés feltétele: alapképzésen vagy mesterképzésen résztvevő, kreatívan gondolkodó, ötletekben gazdag, egyetemista hallgatókból álló 3-4 fős csapatok (akár egy intézményből, akár több intézményből összeállva) 

A jelentkezés feltétele egy kisfilm elkészítése, amely tartalmazza a csapat bemutatkozását, egy a saját környezetből hozott probléma ismertetését kitérve a műszaki megoldás igényre vonatkozóan, valamint a megoldásra vonatkozó javaslatot. A probléma megfogalmazása kötetlen, de a felhívásban szerepel ötletként pár terület megnevezve: hulladékgazdálkodás, zaj- és fényszennyezés, oktatás, élhető város, közösségépítés, nyersanyaghiány, körforgásos gazdaság.

A jelentkezéshez feltöltött kisfilmek alapján a zsűri dönt (selejtező) arról, hogy mely csapatok kerüljenek a döntőbe, ahol hat középiskolai és nyolc egyetemi csapat mérheti össze tudását november 17-18-án.