Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Bronzérmes a csapatunk az országos PLC programozó versenyen

A hazai PLC programozással és ipari automatizálással foglalkozó egyetemi szakok, műhelyek legjelesebb hallgatói mérték össze tudásukat március 29-31-én Veszprémben. A programozó versenyre több mint 20 csapat, és mintegy 66 résztvevő nevezett. A Műszaki és Informatikai Kar csapata a harmadik helyen végzett.

A hosszú hagyományokra visszanyúló Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyt idén 23. alkalommal rendezték meg. 1994 óta minden évben valamelyik hazai felsőoktatási intézmény ad otthon a villamosmérnöki, mechatronikai és informatikai szakembereket és hallgatókat megmozgató eseménynek.

(A Pollesto csapat elméleti feladatokat old meg)

A háromnapos verseny során a felkészült versenyzők egy elméleti és két gyakorlati feladatot oldanak meg. A legjobbak nem csupán a műszaki karok közötti versenyben szereznek nevet, de beírják nevüket az hazai cégek történetébe is, ugyanis a versenyt a legjelentősebb irányítástechnikával foglalkozó multinacionális cégek szponzorálják. Az irányítástechnikai programok felhasználása igen széleskörű a mindennapi életben. Szinte minden nagyobb gyárban találhatók ma már automatizált gépsorok. 

A Műszaki és Informatikai Karon, a versenyen való részvételnek komoly hagyományai vannak. Számos dobogós helyezés mellett az elmúlt években karunk „Pollesto” csapata négyszer hozta el az első helyezést a legjobb programozók közötti megmérettetésben.

(Az eredményhirdetés pillanata)

A harmadik helyezett csapat tagjai: Gerencsér Viktória, Elter Patrik, Máté Zoltán, mindhárman villamosmérnök hallgatók. Felkészítőjük: Malkó Tibor. A csapat minden tagja első alkalommal vett részt a versenyen, ahol valós ipari feladatokat oldottak meg. Büszkék vagyunk rájuk.

Teljesítményükhöz gratulálunk!