Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

A Pollack dékánja Shanghai-ba látogatott

A Shanghai Institute of Technology (SIT) meghívására 2013. április 26-án Dr. Bachmann Bálint, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karának dékánja, Dr. Komlódiné Pozsgai Gyöngyi, a PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának vezetője és Révész Ágota, a Kínai Magyar Főkonzulátus oktatási és kulturális szakdiplomatája ellátogatott az intézménybe, hogy az ottani vezetőkkel egyeztessenek a PTE és a SIT közötti együttműködési lehetőségekről.

A magyar delegáció kiküldetése egyben viszonzása Qi Xueyin elnök 2012. decemberi magyarországi látogatásának.

Dr. Bachmann Bálint dékán átadta a PTE vezetői üdvözletét a SIT fogadóbizottságának, és elmondta, bízik abban, hogy a két intézmény közötti együttműködési terv mielőbb megvalósításra kerül. A delegáció megtekintette a SIT egyik tagintézményét, az School of Urban Construction & Safety Engineering-et és kifejezte szándékát az építészmérnök képzés területén történő együttműködésre.

A SIT alelnöke, Ye Yinzhong kifejtette, hogy a SIT és a PTE intézményeiben sok a közös tudományterület beleértve az üzleti, a humán területeteket, a szépművészetet, a mérnöki és informatikai tudományokat. A feleknek feltétlenül tárgyalnunk kell a hallgatói és oktatói csereprogram fejlesztéséről és közös kutatási projektekről.

A SIT látogatásán túl Shanghai-ban a magyar delegáció tagjai tárgyaltak két hallgatótoborzással foglalkozó ügynökséggel (Shanghai Overseas Affairs Service Center Co. , Edu Shanghai International) valamint egy hallgatócserére szakosodott tanácsadó cég vezetőjével (High Goal Consulting), és részt vettek a felsőoktatási kiállításon (China Higher Education Exhibition Tour)

kapcsolódó oldal: http://english.sit.edu.cn/s/121/t/267/87/4c/info34636.htm