Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Kedves Kultúrabarátok!

Örömmel jelentjük be a legújabb és legizgalmasabb műsorsorozatunkat, amelyre szeretettel várjuk a kedves vendégeket. Ez az egyedülálló eseménysorozat a kalandvágyók, az érdeklődők és a felfedezők számára készült. Várjuk Önöket, hogy csatlakozzanak hozzánk ezen a varázslatos utazáson! Ne habozzon, és érdeklődjön a műsoraink időpontjairól és helyszíneiről.

Fenntarthatósági projektet indítottak a Pécsett tanuló külföldi mérnökhallgatók

Már kevés beszélni róla, cselekedni kell – ez az elv vezérli a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE MIK) tanuló külföldi mérnökhallgatókat, akik nemcsak jövőbeli munkájuk, de már tanulmányaik alatt is a fenntarthatóságot, a körkörös gazdaságot tartják szem előtt. Erre indítottak egy egyéves projektet, amelyre pályázati támogatást is nyertek, így eszközök beszerzésével, új módszerek elsajátításával megtanulhatják, hogyan alkalmazkodjanak a körforgásos gazdasághoz, sőt ötleteiket ki is próbálhatják a gyakorlatban.

PROSPECT diplomadíj

Frissdiplomás/Végzős szerkezettervező mérnök vagy?

Itt a lehetőség, hogy megmutasd diplomamunkád/szakdolgozatod a PROSPECT Diplomadíj keretében!

Karriernap – Legyél előkészítő nálunk!

Kedves végzős mérnökök!


Végzős építő- vagy építészmérnök hallgató vagy? Érdekel, hogy épült a MOL Campus? Szeretnéd egy stabil vállalatnál megalapozni a karriered? Megismernéd, hogy milyen professzionális közegben dolgozni, vagy szívesen nyernél akár azonnal felvételt Magyarország egyik legnagyobb generálkivitelező vállalatához?


Ha akár egy kérdésre is igennel válaszoltál: GYERE ÉS LÁTOGASS EL JÚLIUS 5-ÉN (SZERDÁN) A KARRIERNAPUNKRA – mert mi karriert építeni szeretünk.

Global Graduate Program – Engineer

Friss mérnöki diplomával rendelkezel vagy most fejezed be az egyetemet? Szeretnél gyors léptekkel előre haladni a ranglétrán? Van aktív, tárgyalóképes angol nyelvtudásod? Pécsi partnercégünkhöz keresünk mérnököket, hogy vezetővé válhassanak! 

Gyászhír

Gyászhír

„Csak azok halnak meg, akik egész életükben nem csináltak semmit. Aki tett valamit, nem magáért, hanem másokért, mindenkiért, az megmarad.” Szabó Magda

Elment egy tanár, egy szakember, egy EMBER. 83 éves korában elhunyt dr. Vétek Lajos a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Környezetmérnöki Tanszékének nyugalmazott főiskolai docense.

Szinapszis Ösztöndíj

Tisztelt Hallgatók!

 

Megjelent a Szinapszis+ Mentorprogram 2023/2024. tanévi pályázati kiírása PTE szakkollégiumi tagsággal rendelkező hallgatók számára!