Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Sikerek a Techtogether Automotive Hungary-n


Budapest

Két különdíjat szereztek hallgatóink a Techtogether Automotive Hungary-n. A tavalyi sikeres debütálás után idén is megszervezte az Autopro.hu a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versenyt. Ezúttal is a Hungexpo Zrt. és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ voltak partnerek a szervezésben.

A háromnapos verseny a műszaki intelligencia, kommunikáció és csapatmunka területein tette próbára a résztvevőket. Idén 10 egyetemről 17 járműépítő és fejlesztő csapat jelentkezett. A rendezvény célja, hogy a hallgatók bemutassák a nagyközönség és egymás előtt szakmai felkészültségüket és kommunikációs képességüket, másrészt a feladatokon keresztül megismerjék azon vállalatokat, amelyek a diploma megszerzését követően munkahelyet kínálnak számukra. Prezentáció, műszaki feladatok, expocaching, szakmai kvíz tette próbára a fiatalok tudását és képességeit.

A csapatok eredményét elismert járműipari szakemberekből álló zsűri értékelte: A Gépipari Tudományos Egyesület képviseletében Takács János és Voith András ült a zsűri asztalánál, mellettük foglalt helyet Lakatos István, a Széchenyi István Egyetem Közúti és Vasúti Járművek Tanszékének vezetője, valamint Lukács Pál, a Kecskeméti Főiskola Járműtechnológia Tanszékének vezetője.

A rendezvény a nemes versengés mellett kiállításként is funkcionált, hiszen a saját standján valamennyi csapat bemutathatta az érdeklődőknek legújabb fejlesztéseit.

Résztvevők

Pollroth Team - sűrített levegővel hajtott pneumobillal és a Sopianae Motorsport - gokarttal

A Pollroth Team a 7. helyezést, míg a Sopianae Motorsport csapata a 15. helyezést szerezte meg.