Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

TMDK 2024 Program

TMDK 2024 Program

2024 TAVASZ TMDK KONFERENCIA PROGRAM 2024 ÁPRILIS 22-26


"Ötlettől a széria gyártásig" - Continental előadás

Minden megvalósult fejlesztés egy vagy megfogalmazásával indul, ami hamarosan ötletté válik. Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen folyamatai vannak az autóipari szenzorok fejlesztésének, gyere 2024.04.25- én 16:30-kor az A010 előadóba!

Civil-Comp Conferences 2024 Prague

The Fifteenth International Conference on Computational Structures Technology - 4-6 September 2024

The Twelfth International Conference on Engineering Computational Technology - 4-6 September 2024

The Sixth International Conference on Railway Technology: Research, Development and Maintenance incorporating: STECH 2024: "The 10th International Symposium on Speed-up and Sustainable Technology for Railway and Maglev Systems" - 1-5 September 2024

Történeti épületek helyreállítása – a múlt megőrzése mellett fontos a fenntarthatóság is

Tartószerkezeti, műemléki kutatási, építészeti és történeti belső tér helyreállításával kapcsolatos kérdések is szerepeltek a Történeti épületek helyreállítása szakmai fórumon, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) szervezett a pécsi Pollack Expo keretében. A kar 2020 őszén indította el az első Történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs szakmérnök és szakember szakirányú továbbképzést, amelyet az épületdiagnosztikát kiemelve állította gyakorlatiasabb vonalra, nem titkolt szándékkal megcélozva a kivitelezésben dolgozó építész- és építőmérnököket is. A képzés a tervezett tudásátadáson túl szeretne szakmai közösséget építeni, amihez jó indulást ad a már diplomát szerzett, valamint az ebben a félévben diplomázó évfolyam és a PTE MIK Breuer Marcell Doktori Iskolája, amelynek képzésében a műemlékvédelem szintén hangsúlyosan megjelenik. A szakmai fórum előadói a PTE MIK Történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs szakmérnöki képzés oktatói és a közelmúlt jelentős műemléki helyreállításaiban aktívan részt vevő építészek, építőmérnökök voltak. 

Alumni Akadémia programajánló

Tisztelt Érdeklődő!

A Pécsi Diplomások Köre szeretettel meghívja Önt az Alumni Akadémia, Hogy ne legyél április bolondja, avagy hogyan lehetsz tudatos élelmiszervásárló? című ingyenes programjára.

Az előadást Keczeli Viola, a Pécsi Tudományegyetem alumnája, az Egészségtudományi Doktori Iskola PhD hallgatója tartja.


Áprilisi programajánló

Kedves Kultúrabarátok!

Ismét érdekes programokkal várja Pécs városa a kultúra szerelmeseit.

Nyári gyakorlat a Bonafarmnál

A Bonafarm Csoport a közép-európai régió egyik meghatározó élelmiszergazdasági szereplője. Kiemelkedő és stabil piaci helyzetünk a fogyasztói igényekhez való rugalmas alkalmazkodás képessége, az adatvezérelt stratégiai tervezés, a folyamatos fejlesztések és a legmodernebb technológiák alkalmazása mellett a magasan képzett kollégáink tudására, hozzáállására és hűségére épül.

A smart home, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában

A 2024-es Pollack Expo idén arra vállalkozik, hogy bemutassa: milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával jöhet létre egy intelligens épület. A kiemelt téma mellett az idei rendezvényen az elmúlt időszakban egyre inkább fókuszba kerülő elektromosjármű-iparhoz kapcsolódó hallgatói fejlesztések is megjelennek, például látható lesz egy elektromos gokart, amelyet a PTE MIK gépész, ipari termék- és formatervező, villamosmérnök, illetve mérnökinformatikus hallgatói építettek.