Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

International Conference on Bio-based Polymers and Composites – BiPoCo 2024

A BME Műanyag- és Gumiipari Laboratóriuma (MGL) 2024. szeptember 1. és 5. között nagyszabású nemzetközi konferenciát szervez Esztergomban. Az International Conference on Bio-based Polymers and Composites – BiPoCo 2024 fókuszában a biopolimerek, műanyagok, keverékek és kompozitok állnak, de saját szekciót szentelünk a fenntarthatósággal és biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos témáknak is

International Platform on Architecture and Urbanism - IPAU 2024

IPAU 2024 | 3rd International Conference | FutureFrames - AI in Architecture and Urban Evolution | November 7-8, 2024, Prishtina


On behalf of the Organizing Committee of the 3rd Conference of the International Platform on Architecture and Urbanism (IPAU 2024), we invite you to participate in this scientific and professional platform for exchanging ideas and research studies. The IPAU 2024 conference will be held in hybrid mode (direct participation and/or online) at the Faculty of Architecture, University of Prishtina, November 7-8, 2024

Open access publikálási lehetőségek

Open access publikálási lehetőségek

Pályázati cél: Az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány és az Egyetem között létrejött szerződés értelmében lehetőség nyílt a 2024. január 01. napjától közlésre elfogadott, DOI azonosítóval rendelkező publikációk (open access) költségeinek (számla alapján történő) finanszírozására a keretösszeg kimerüléséig.

Pályázati beadási határidő: 2024.december 15.

Bővebb tartalom

Külső szakmai órákat hallgattak mérnökinformatikus hallgatóink

Ipari együttműködés keretében a Microsec Zrt. PKI és információbiztonsági szakértői tartottak szakmai előadást és bemutatót karunk magyar és angol nyelven tanuló mérnökinformatikus hallgatói részére.

A prezentáció fókuszpontjában az elektronikus aláírás állt.

Mecenatúra Pályázat

Mecenatúra Pályázat

Pályázati cél:

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, mint támogató által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv útján meghirdetett pályázati felhívás elsődleges célja a hazai tudományos kutatói közösség nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásának ösztönzése, a tudománykommunikáció és a nyílt tudomány hazai térnyerésének támogatása.

Pályázati beadási határidő: 2024. május 28. 16:00

Bővebb tartalom

JAF - PTE faépítészet szakmai rendezvény

Ezúton meghívjuk a JAF Akadémia faépítészeti rendezvény sorozatának következő állomására, amely a Pécsi Tudományegyetemen kerül megrendezésre. Szakmai napunk során a CLT faépítészeti tervezés és kivitelezés munkafolyamataiba nyerhetnek betekintést az eseményre regisztráló szakemberek.

A stresszmentes és érdekfeszítő előadás titkai - Előadás és Tréning

Miért érdemes eljönnöd?
Előadás - Egy komplex és intenzív élményre számíts, amely kiragad a megszokott sablonodból és egy újfajta retorikai-előadástechnikai és storytelling úton indít el.
Tréning - A fejlesztés eredményeként olyan eszköztárral fogsz rendelkezni, amely a legkülönfélébb nyilvános beszélői/előadói helyzetekben - egyetemi előadások, konferenciák, meetupok, podcast-beszélgetések, többfős tárgyalások során - segít majd téged, hogy átütő erővel meggyőzően és emlékezetesen képviselj értékeket és eredményeket.

Visegrad Grants - Visegrad+ Grants - Strategic Grants

Visegrad Grants - Visegrad+ Grants - Strategic Grants

Pályázati cél: A Visegrádi Alap feladata a V4-et alkotó országok közötti szorosabb együttműködés elősegítése. Az Alap fő célja, hogy az emberek- és az intézmények-közti kapcsolatokat erősítse Közép-Kelet-Európában azáltal, hogy támogatást nyújt civil, társadalmi kezdeményezéseknek. Ennek keretében került meghirdetésre a legalább három visegrádi ország partnerségét támogató Visegrad Grants, Visegrad+ Grants és Strategic Grants program.

Pályázati beadási határidő: 2024. június 1. és 2024. október 1.

Bővebb tartalom

DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program

DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program

Pályázati cél: A program célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között, amelyek egy konkrét tudományos kutatási terven dolgoznak. A program a mobilitást támogatja.

Pályázati beadási határidő: 2024. június 28.

Bővebb tartalom