Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

A Világemlékezet Program 30. évfordulójának megünneplése - online streaming

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket arról, hogy az UNESCO 2022. október 27. – november 5. között ünnepli a Világemlékezet Program létrehozásának 30. évfordulóját. Az évfordulós programsorozat szorosan összekapcsolódik majd az audiovizuális örökség világnapjának ünneplésével, melyhez kapcsolódóan az idei év központi tematikája: „Your Window to the World: Enlisting documentary heritage to promote inclusive, just and peaceful societies". A központi eseményre Párizsban kerül sor az UNESCO székházában, egyúttal lehetőség lesz a program követésére online formában is október 27-én 10 órától.
Tiszta technológiák a fenntarthatóság jegyében az idei MIK PARTNERS Szakmai Napon

Tiszta technológiák a fenntarthatóság jegyében az idei MIK PARTNERS Szakmai Napon

Az energiaválság, a környezetszennyezés csökkentése és a klímavédelem elősegítése, a kommunikációs és technológiai ipar fejlődése új eszközök és technológiák megjelenését segítik. A gazdaságban egyre nagyobb az igény a fenntarthatóságra, a felhasznált anyagok újrahasznosítására, az ökológiai lábnyom csökkentésére. A cégek és az egyetemek is olyan megoldásokat keresnek, amelyek ezekhez igazodnak, felépítve ezáltal egy új gazdaságot. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) 2022. október 20-án a „CLEANTECH – Tiszta technológiák a fenntarthatóság jegyében” téma köré szervezi idei MIK PARTNERS Szakmai Napját, amelyet a Baranya Megyei Mérnöki Kamarával közösen rendez. A rendezvény vendége, egyben kiemelt előadója prof. dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter lesz.

Szentágothai János Kutatóközpont szeminárium

Meghívó

Tisztelettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont szervezésében megrendezendő következő szemináriumra 2022. október 27-én 15.00 órától a B001. előadóban.

Népszámlálás 2022

Töltse ki egyszerűen, interneten a kérdőívet október 16-ig a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon, és nyerjen 100.000 Ft-os ajándékutalványt!

Beszélgetések a Csontváry Múzeumban

Kerekasztal-beszélgetés Breuer Marcell születésének 120. évfordulója alkalmából és Kortárs pécsi építészek kalandozása a design világában – kiállítás rendhagyó tárlatvezetéssel.
MATÉRIA – Építészet, design, belsőépítészet – a pécsi egyetemi építészképzés is bemutatkozik az idei DesignPécsen

MATÉRIA – Építészet, design, belsőépítészet – a pécsi egyetemi építészképzés is bemutatkozik az idei DesignPécsen

Egy korábban megépített kültéri installáció még meglévő anyagai kelnek életre asztal formájában a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE MIK) az idei DesignPécs ideje alatt, amikor a pécsi építészképzés különlegességét megjelenítő belső atmoszférát tapasztalhatja meg a látogató. Október 10–14 között rendezik meg az Építész Szakmai Intézet hallgatóinak és oktatóinak MATÉRIA – Építészet, Design, Belsőépítészet című kiállítását közösségi építésről, designról, belsőépítészetről, kutatásról.

Kedves Kultúrabarátok!

Az október nemzeti ünnepünk  hónapja.  Az október 23-i forradalom és szabadságharc évfordulóján ünnepi programmal várja  Önöket a Kodály Központ.

A koncert ingyenes, de jegyhez kötött. Jegyeket a ZsÖK NKft  pénztáraiban lehet személyesen igényelni. Egy fő maximum 4 db jegyet igényelhet.
Student Game Award

Student Game Award

CALLING ALL STUDENT GAME DEVELOPERS! Join the world’s largest game development competition and submit your game to get recognized by games industry veterans & win awesome prizes!

Októberi „Zöld Gasztro” a PTE Zöld Egyetem Program szervezésében

Október elsején ünnepeljük a Vegetarianizmus Világnapját, mellyel kezdetét veszi a vegetáriánus hónap - ami nemcsak a húsmentes táplálkozást jelenti, de 1977 óta etikai ünnep is, azaz a környezetvédelmi szempontok mellett az élőlényekhez való humánus hozzáállást is népszerűsíti, s néhány nappal ezt követi az Állatok Világnapja is. Tökéletes időszak, hogy kissé átértékeljük, mi kerül a tányérunkra, az milyen hatással van a szervezetünkre és a környezetünkre.