Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Fulbright kutatói ösztöndíjak

Tudományos vagy költségvetési intézményeknél, illetve non-profit szervezeteknél dolgozó szakemberek számára. Amerikai partnerekkel folytatandó közös kutatás előnyt élvez. Az ösztöndíj időtartama tipikusan három - öt hónap, ha a tervezett kutatási feladat különlegesen indokolja, legfeljebb kilenc hónap.

Fulbright oktatói ösztöndíjak

Azon oktatóknak, akik amerikai egyetemen vagy főiskolán szeretnének tanítani. Pályázni bármely tudományterületen lehet, a magyar tanulmányok (Hungarian Studies) körébe tartozó témakörök előnyt élveznek. Az ösztöndíjak időtartama egy vagy két egyetemi félév. Szakmai meghívólevél a sikeres pályázat előfeltétele.

Marie Curie kutatói ösztöndíjak

Megjelentek az egyéni karrierfejlesztést segítő Marie Curie ösztöndíjak.

MARIE CURIE INTRA-EUROPEAN FELLOWSHIPS FOR CAREER DEVELOPMENT (IEF)

Erasmus felhívás oktatók részére

A PTE Pollack Mihály Műszaki Kara pályázatot hirdet OKTATÓK részére LLP/ERASMUS oktatói ösztöndíj elnyerésére a 2011-2012-es tanévre.

Doktori és posztdoktori ösztöndíjak Franciaországban

A francia atomenergia ügynökség (Commissariat a l’Énergie Atomique, CEA, www.cea.fr) a legjelentősebb francia kutatóintézet az atomenergiával és a hozzá kapcsolódó gyógyászati és élettudományi kutatásokkal foglalkozó intézmények között, közel 16 ezer főt foglalkoztatva, évente 3,3 MD eurós költségvetéssel.

Japán kutatói ösztöndíj

A Matsumae International Foundation 3-6 hónapos kutatói ösztöndíjat hirdetett meg 50 év alatti, doktori fokozattal rendelkező kutatók részére elsősorban természettudományos, mérnöki és orvosi területen a 2012-es évre.

Fenntartható életmódot ösztönző kampányok szervezése (felfüggesztve)

Az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Program keretein belül megjelentek "A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok - szemléletformálás, informálás, képzés" és "A fenntarthatóbb életmódot és a fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek" c. pályázati felhívások.

Felsőoktatási Minőségi Díj

A nemzeti erőforrás miniszter pályázatot hirdet a 2011. évi Felsőoktatási Minőségi Díj elnyerésére.

Kétoldalú TéT 2010-2012

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal kétoldalú kormányközi tudományos és technológiai együttműködés keretében, a természet-, az orvos-, a mezőgazdasági és a műszaki tudományok területén pályázatot hirdet.

Fulbright hallgatói ösztöndíjak

Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni (és/vagy PhD hallgatóként kutatni).