Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Tehetséggondozás

Előtérben a tehetséggondozás, támogatott a nyelvi képzés.

Szakkollégiumok

A b2 nevű interdiszciplináris hallgatói csoport tagjai saját szakterületükön akarnak és tudnak tenni Pécs városért és a régió fejlődéséért. Főbb projektjeik: Makovecz Imre Emlékest, Több, mint gyár, POSZT installáció, városi rendezvények installációi, belsőépítészeti tervei.

A Juhász Jenő Műszaki és Informatikai Szakkollégium tagjai kutatási projekten dolgoznak, például a katasztrófavédelem, elektrotechnika, modell hídépítés, pneumobil verseny, Shell Eco-marathon témakörökben.

Nyelvtanulás 

Fakultatívan választható angol, német és spanyol szaknyelvi órák kínálatával, valamint nyelvvizsgára felkészítő kurzusokkal, kis létszámú csoportokban, tudásszint szerinti bontásban folyik az oktatás. Szaknyelvi alapozó és készségfejlesztő tárgyaink azoknak szólnak, akik még nem rendelkeznek nyelvvizsgával. Haladóbb szinteken szaknyelvi kommunikáció és specializáció tárgyak széles választékát kínáljuk.

A Kar Nyelvvizsgacentrumában számos államilag elismert nyelvvizsga közül választhatnak és helyben vizsgázhatnak hallgatóink (ESOL, ÖSD, TELC, BME nyelvvizsga).