Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Látványos és információkkal teli Nyílt napot tartott a Műszaki és Informatikai Kar


PTE MIK, Boszorkány út 2.

Gazdag programlehetőségeket kínáló Nyílt napot tartott a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara 2016. november 25-én. A regisztrált 380 diák javarészt Pécsről érkezett, azonban szép számmal jöttek el távolabbi városokból is, mint például Szeged, Zalaegerszeg.


Dr. Kvasznicza Zoltán általános és stratégiai dékán-helyettes köszöntötte az összegyűlt több mint 400 érdeklődő diákot és szüleiket, kísérőiket, majd előadásában hangsúlyozta a mérnöki szakma lehetőségeit, a Műszaki és Informatikai Kar előnyeit és sikereit. A nyitó előadások sora a duális képzésről szóló tájékoztatóval folytatódott, melyet Horváth Ildikó a PTE egyetemi duális képzési kapcsolattartója, karunk kari igazgatója tartott, levetítve azt a jövőt, melyhez elengedhetetlenül szükségesek a jó mérnökök.

Nagy megtiszteltetés érte a kart, hiszen Gelencsér Lajos az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója elvállalta, hogy sikeres mérnökként vállalati oldalról is megerősíti azt a tényt, hogy a jövő biztos tudással rendelkező mérnökök nélkül elképzelhetetlen.

A nap folytatásaként a 2017/2018-as tanévre meghirdetett szakok kerültek részletes bemutatásra, valamint a diákok betekinthettek az adott szak nemzetközileg is helytállóan felszerelt laborjaiba. Az aulában egész nap interaktív bemutatókon keresztül próbálhatták ki a résztvevők, hogy mit jelent a gyakorlatorientált képzés a Műszaki és Informatikai Karon.

A duális képzés nem csak az egyetemi oldalról, hanem vállalti oldalról is hangsúlyt kapott, így az eseményen részt vettek duális partner vállalatok, illetve meghirdetésre került a gyárlátogatás, az IT Services Hungary Kft pécsi telephelyére. 

Aki lemaradt az érdekes programokról, a laborbejárásokról, annak ismét lehetősége lesz mindezt átélni a következő Nyílt napon, melyet a kar 2017. február 3-án tart a Boszorkány út 2. alatti campusán.