Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Eddigi évekhez képest sikeresebb nyílt napot tud a háta mögött a Műszaki és Informatikai Kar!


Pécs

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által szervezett 2017. november 24-i nyílt napon közel 500 diák látogatott el az ország majdnem minden részéről. Szakgimnáziumi diákok mellett gimnazisták sokasága érdeklődött a műszaki szakok iránt. Nemcsak végzős, hanem 10. és 11. évfolyamos diákok is érkeztek a Boszorkány úti Campusra, gondolva jövőjükre.

Számos változatos programmal várta a Kar az érdeklődőket, szakos előadásokkal, nyitott laborokkal, standokkal. A diákok és kísérő szüleik egyaránt tájékoztatást kaptak az oktatóktól és a hallgatóktól a játékos programok, feladatok közben.

A Műszaki és Informatikai Kar duális partnerei is kivették a részüket a nyílt napon, standokkal, játékokkal, érdekességekkel és információkkal álltak az érdeklődők rendelkezésére.

A műszaki pályán is meNŐK vagyunk elnevezésű programsorozat keretein belül a Kar megszervezte a nyílt nap egyik tájékoztató programját, ahol a kar női vezetőivel beszélgethettek a lány diákok, a műszaki pályáról női szemmel, a munkáról, érvényesülésről. A programot sikerrel zárta a Kar.

Nagy érdeklődéstől övezve zajlott le az "Alkoss a VR térben" című játékos feladatmegoldó program is, amelyen előzetes regisztráció után lehetett részt venni. Mivel a helyszínen többen jelezték részvételi szándékukat, új időpont meghirdetésére is szükség volt.