Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Kedves Mérnökjelölt, kedves leendő Hallgatónk!

Üdvözöllek a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar FELVI oldalán!

Karunk elődintézményeit 1962-ben alapították, így könnyen lehet, hogy már édesapád, sőt nagyapád is nálunk szerezte üzemmérnöki diplomáját! Akkor 5 főiskolai szakon képeztünk mérnököket, Te, leendő mérnök kollégám, már 8 alapképzés, 1 osztatlan képzés, 1 felsőfokú szakképzés közül választhatsz, és az alapdiploma megszerzése után folytathatod nálunk a tanulmányaidat a 8 mesterképzés, 13 szakirányú továbbképzés és 2 doktorandusz program valamelyikén.

Több szakterületen, így építész-, építőmérnök és mérnökinformatika alap és mesterképzésben, felvételt nyerhetsz és tanulhatsz angol nyelvű programban.

Valamennyi alapszakunkon duális képzési formát is indítunk, több mint 50 ipari partnerünkkel együttműködésben.

Nem csupán képzési kínálatunk újult meg, hanem alma materünk is megszépült 2007-ben, amikor megvalósult a Kar teljes rekonstrukciója.  Ezzel Boszorkány úti tömbünk minden termében biztosítottuk interaktív előadások, gyakorlatok megtartását és az oktatói és hallgatói hozzáférésű vezeték nélküli hálózatok használatát. Külön öröm számunkra, hogy a rekonstrukciós terveket a Karunkon végzett és jelenleg is itt dolgozó építész kollegáink készítették.

Felújított kollégiumunk biztosítja a tanulás és pihenés minden feltételét, valamint sportlétesítményeink, szabadtéri strandunk a feltöltődést és kikapcsolódást..

S hogy mi nyújthat felüdülést a szorgalmi időszakban a „tanulásban megfáradt” hallgatóinknak? A „B” Klubban tartott hallgatói bulik, és a hagyományos HÖK-ös rendezvényeink, mint a Gólyatábor, Gólyabál, Rektorhét bőven adnak alkalmat a lazításra!

Amikor 17-18 évesen életünk egyik legfontosabb döntését kell meghozni – hogy hová menjünk továbbtanulni, milyen szakmát válasszunk – sok jó tanács mellett, talán a személyes tapasztalás a legjobb ajánlólevél.

Mivel én is ezen a karon szereztem diplomát és doktori fokozatot, ezért szívből ajánlom Neked  a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar képzéseit, vagy ahogy mi mondjuk - a Pollackot!

Dr. Bachmann Bálint
dékán, a PTE Műszaki és Informatika Kar („Pollack”) volt hallgatója