Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

A felvételi eljárás általános szabályai

 A 2021. szeptemberben induló képzésekre vonatkozó általános felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói:

ELJÁRÁS

Szeptemberben induló alapképzésekre, osztatlan mesterképzésekre, mesterképzésekre és FOKISZ képzésekre vonatkozik.

A jelentkezési határidőt követően jelentkezést NEM lehet benyújtani! Hitelesítés nélkül a jelentkezés érvénytelen!

HÁNY HELYRE LEHET JELENTKEZNI?

Legfeljebb hat jelentkezési helyre.

A JELENTKEZÉS MÓDJA

A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés elektronikusan történik a felvi.hu honlap E-felvételi szolgáltatásán keresztül.

Az E-felvételi felületén az adatokat webes felületen kell rögzíteni. Az E-felvételit a felvi.hu honlapon történt regisztráció után lehet használni.

Mivel a felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem kitöltésével kapcsolatos minden folyamat webes kapcsolaton keresztül történik, illetve számos visszaigazoló és figyelmeztető üzenet az e-jelentkező által megadott elektronikus levélcímre érkezik, melyhez javasoljuk, hogy kizárólagos hozzáférése csak a jelentkezőnek legyen, ellenkező esetben jelentkezését érdemben befolyásoló információk veszhetnek el!

Figyelem! Fontos, hogy rendszeresen figyeljék a 2021 általános felsőoktatási felvételi eljárás alatt a jelentkezés során megadott e-mail postafiókjukat, hiszen oda érkeznek hivatalos értesítések, felszólítások, tájékoztatások!

A 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszakában – azaz 2020. december 28. és 2021. február 15. között – az E-felvételi kizárólag jelentkezésre és a jelentkezés hitelesítésére szolgál (e-jelentkezés). A 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás ezt követő szakaszában – az adatfeldolgozási folyamat befejezésével – pedig az e-ügyintézés keretében a jelentkezésével kapcsolatos folyamatos online tájékoztatás, illetve az ügyintézési funkciók (pl. adatmódosítás, sorrendmódosítás, betekintés a személyes adatokba, jelentkezésekbe, pontszámokba) érhetők el.

A legfontosabb tanácsok a jelentkezéshez:

  • Csak a 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos meghirdetései alapján és az erre szolgáló elektronikus felületen jelentkezzen!
  • A Tájékoztató felsőoktatási felvételi eljárásra, illetve az intézményi meghirdetésekre vonatkozó információit feltétlenül olvassa el!
  • A jelentkezési határidőig rendelkezésre álló dokumentumokat töltse fel az E-felvételi rendszerén keresztül, illetve csatolja jelentkezéséhez!
  • Készítsen fénymásolatot a hitelesítő adatlapról és a befizetést igazoló eredeti átutalási bizonylatot őrizze meg!
  • Amennyiben nem Ügyfélkapun keresztül hitelesíti a jelentkezését, a hitelesítő adatlapot ajánlott küldeményként adja fel!

A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐT KÖVETŐEN JELENTKEZÉST NEM LEHET BENYÚJTANI!

forrás: felvi.hu